PREDVIĐENE VELIKE KAZNE Vlada Srpske zabranila izazivanje panike tokom vanredne situacije

Vlada Republike Srpske je donijela odluku o zabrani izazivanja panike i nereda tokom vanredne situacije, rekao je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, nakon sjednice Vlade RS.

– Zabranjeno je pronošenje lažnih vjesti putem sredstava javnog informisanja i društvenih mreža. Takve lažne informacije mogu izazvati ozbiljne posljedice – rekao je Lukač.

Predviđene su snakcije, novačana kazna do 1.000 do 3.000 KM za fizičko lice, a kazna od 3.000 do 9.000 za pravna lica, odnosno 1.000 do 3.000 KM za odgovorna lica u pravnom licu.

– Oni koji šire lažne vijesti preko društvenih mreža ne mogu se sakriti, organi MUP-a će ih otkriti. Ima mnogih koji žele loše Republici Srpskoj i građanima, ali ćemo ih spriječiti – poručio je Lukač.

Policija Srpske će već početi da provodi mjere, jer odluka stupa na snagu odmah. Policija će lica koja šire lažne vijesti saslušati i utvrditi da li im je namjera da izazivaju paniku.

– Što se tiče autobusa, koji je došao iz Slovenije i zadržan je na graničnom prelazu, on je stavljen pod kontrolu i biće proveden do zdravstvene ustanove gdje će putnici biti podvrgnuti testiranju. Neće moći da napuste autobus – rekao je Lukač.

SrpskaInfo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*