SL IAT saopštenje – Krivične prijave i tužbe protiv medija koji plasiraju netačne informacije i nanose im štetu

SL Industrija Alata Trebinje danas je izdala saopštenje povodom nedavne objave u nekim medijima da se njihov poreski dug mjeri u milionskim iznosima. Saopštenje prenosimo u cjelini:

Nedavno su neki mediji objavili netačne informacije, u kojima javnost obavještavaju da Swisslion Industrija alata duguje državi 15.100.000 KM.

Ne prvi put, već u kontinuitetu, određeni mediji zlonamjerno plasiraju lažne informacije.

Obavještavamo zaposlene Industrije alata i Poslovnog sistema Swisslion Takovo, kao i cijelu javnost Hercegovine i saopštavamo istinu koja slijedi:

1. „Swisslion Industrija alata“ a.d. Trebinje po osnovu neplaćenih poreza duguje budžetu Republike Srpske cca 800.000 KM.

2. Od 2012. godine, „Industrija alata“ uredno izmiruje, u dan, kako poreze, tako i doprinose.

3. „Industrija alata“ u dan uplaćuje doprinose i povezuje radni staž svim zaposlenima koji su stekli uslove za penziju.

Napominjemo da nijedan zaposleni nije otišao u penziju, a da mu nije od strane „IAT-a“ uplaćen doprinos i povezan radni staž, a sve se odnosi na period prije privatizacije.

4. Za povezivanje radnog staža zaposlenima, za period prije privatizacije, „IAT“ je do danas uplatio više od 7.500.000 KM, a za period od 01.01.2012. godine do danas „SL IAT“ je u budžet Republike Srpske uplatio cca 22.000.000 KM po osnovu redovnih poreza i doprinosa.

5. Finansijska konsolidacija „SL IAT“-a je završena 2011. godine sa uplatom „Swisslion“ od 37.000.000 KM, a od tada do danas „Industrija alata“ uredno izmiruje sve svoje obaveze po osnovu poreza, doprinosa prema dobavljačima i zaposlenima.

Zbog svega navedenog prinuđeni smo da protiv određenih medija podnesemo krivične prijave, kao i tužbu za nadokandu štete koju nam pričinjavaju plasirajući u javnost netačne informacije.

​Generalni direktor

​Jovanka Uljarević

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Drašković prijeti tužbom medijima zbog duga koji ima u PURS?!
  2. Drašković prijeti tužbom medijima zbog duga koji ima u PURS?! | Srpska today - Srpska danas

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*