Uhapšena srpska pevačica zbog pljačke bankomata

Pevačica Romana P. (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu.

„Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da „napune novčanike“, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit, prenosi autralijski portal „9njuz“.

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba. Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P. za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor – Filip M. 14 meseci, Romana P. 12. meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

1 Comment

  1. Koja glupača otišla u Australiju da krade banku, da je krala ođe od naroda još bi je nagradili za uspješno obavljen poso

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*