Odlikovanja povodom Vidovdana

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je, povodom Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske /VRS, Medaljom zasluga za narod Radivoja Maksimovića iz Lopara, Desu Đurić iz Prnjavora i doktora Marka Perezanovića iz Beograda, a posthumno Medaljom zasluga za narod 132 poginula boraca VRS.

Cvijanovićeva je Maksimovića, borca prve kategorije i ratnog vojnog invalida, i Đurićevu, majku dvojice poginulih boraca, odlikovala za izuzetne podvige u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i za izrazit primjer hrabrosti, požrtvovanja i doprinosa u stvaranju i razvoju Republike Srpske

Predsjednik Srpske je doktora Perezanovića odlikovala za izuzetne zasluge u radu i dugogodišnji doprinos razvitku Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske Cvijanovićeva je posthumno odlikovala 132 poginula borca VRS.

Izvor: SRNA

1 Comment

  1. Nije Slobo kriv mi smo govna. Dosad su vojni policajac i Pejovica odlikovali na hiljade boraca i niko da odbije jer ovo nije ni nalik na ono za što su se borili i izginuli a samo u Tb 400 nezaposlenih boraca???Ili se možda i odlikovanja djele politički podobnim i materijalno obezbjeđenim koji ne odbijaju??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*